​[COMBO EXCLUSIVE]

For Lean Muscle – Mesotropin + Whey (RM 300)
.

For Gain Weight & Build Muscle – Mesotropin + Mass Gainer (RM 500)

.

.

Inginkan maklumat lanjut ? Sila layari, 

https://yadfitstore.wordpress.com/our-product/

https://yadfitstore.wordpress.com/our-product/

https://yadfitstore.wordpress.com/our-product/

.

Atau

.

http://www.wasap.my/60195033099

http://www.wasap.my/60195033099

http://www.wasap.my/60195033099

.

COD : Sibu, Sarawak.

.

.

#mesotropin

#mesotropinsibu

Advertisements

FAKTOR ANDA TIDAK CEPAT KURUS

Kegemukan merupakan penyebab terbesar terjadinya diabetes jenis 2 atau penyakit degeneratif lain seperti penyakit jantung pada seseorang. Anda turut berusaha keras untuk menurunkan berat badan sampai pada angka ideal.
Pelbagai cara anda lakukan bermula daripada mengatur pola makan hingga bersenam. Namun, berat badan anda tidak menunjukkan perubahan sedikit pun. Anda tentu saja bingung mengapa anda tidak kunjung kurus setelah banyak perkara yang sudah anda lakukan. 
Menurunkan berat badan memang menjadi usaha banyak orang yang sedar akan kesihatan dan tidak ingin penyakit datang akibat berat badan berlebihan. Terdapat banyak faktor yang mempengaruhi berat badan dan menyebabkannya tidak berkurang meskipun anda merasa sudah berusaha semaksimum mungkin. Baca faktor alasan yang membuatkan berat badan anda tidak kunjung turun. 
📌 STRES

Ketika anda stres, tubuh akan mengeluarkan horman yang disebut kortisol. Iaitu hormon yang mengatur gula darah dan metabolisme. Hormon ini juga boleh membuatkan anda selalu merasa lapar sehingga dapat menaikkan berat badan. Menghilangkan stres bukan hanya baik untuk kesihatan mental anda tetapi juga baik untuk mengatur ukuran pinggang anda. 
📌 GANGGUAN TIROID

Mungkin saja ada alasan perubatan yang menyebabkan anda tidak dapat menurunkan berat badan. Kelenjar tiroid boleh mempengaruhi keadaan kesihatan anda secara umum. Gangguan pada tiroid juga boleh menyebabkan kenaikan berat badan tanpa alasan yang jelas dan membuktikannya susah untuk diturunkan. Tapi gangguan tiroid boleh diatasi dengan melakukan rawatan perubatan secara rutin. 
📌 HANYA MELAKUKAN SENAMAN

Cara terbaik untuk menurunkan berat badan adalah dengan menggabungkan usaha diet dengan senaman. Tidak ada yang lebih baik daripada kedua-dua usaha tersebut. Anda harus menjalaninya dengan seimbang. Hanya melakukan senaman akan membuatkan anda semakin sukar untuk mencapai target berat badan yang diharapkan. Perbaiki diet pola makan bersamaan dengan senaman akan membuat ukuran timbangan anda berkurang. 
📌 KURANG TIDUR

Kurang tidur boleh menyebabkan pelbagai gangguan kesihatan, termasuk kesukaran untuk mengurangkan berat badan. Ketika anda letih, anda akan memilih makanan yang manis dan tidak sihat. Selain itu, anda juga akan malas untuk bersenam. Kurang tidur juga boleh meningkatkan hormon kortisol anda yang akan membuat anda selalu lapar. Hal ini tentu saja akan membuat anda sukar untuk mengurangkan berat badan. 
📌 MELUPAKAN HAL SEDERHANA

Masih minum minuman ringan atau soda dan menambahkan dressing dalam salad termasuk hal sederhana yang dapat merosakkan diet yang sering tidak anda sedari. Tetapkan hanya minum air putih dan teh tanpa gula untuk membuat diet anda berjaya dan teruslah mencatat apa pun yang masuk ke dalam mulut anda. 
📌 TIDAK STABIL

Setelah beberapa waktu tempoh diet, anda berjaya mengurangkan berat badan beberapa kilogram. Kemudian anda merasa sukar untuk menguranginya lagi. Semakin berkurangnya berat badan maka akan semakin lambat pula metabolisme tubuh anda. Untuk itu, anda harus mencantas lebih banyak lagi kalori untuk mencapai berat badan ideal anda. 
=====================================
Berminat untuk dapatkan KOMBO ini ?
Di mana untuk dapatkan KOMBO ini ?
Anda boleh hubungi kami. 
http://www.wasap.my/60195033099

http://www.wasap.my/60195033099

http://www.wasap.my/60195033099
Jika ada persoalan, boleh Whatsapp kami sekarang. 
#mesotropin

#mesotropinsibu

Nak Gemuk? Nak Kurus? Nak Lean? Nak Muscle? 

Cari produk supplement HALAL yang disahkan JAKIM ? Follow Yad Fitness Store di FB dan Instagram ! One-stop page untuk anda yang mencari pelbagai produk supplement HALAL !
Boleh juga didapati di Sibu, Sarawak secara COD !

Call / SMS / Whatsapp : +6019-503 3099

#M-Sotropin #HydroWhey #RippedSpartan #6Tropin #MassGainer #YadFitnessStore #supplementhalal #sado #muscles #aesthetics #musclemalaya #malaysiamuscle #energyboosterhalal #energybooster

BETUL KE MAKAN MALAM MENGGEMUKKAN? 

(Nak free shaker?_Baca sampai habis ok_)

Ramai orang cakap makan pada waktu malam boleh menyebabkan kegemukan.

Betul ke?

Malah ada pula mengatakan makan pada waktu malam menyebabkan 50% disimpan sebagai lemak.

Makan pagi pula makanan ditukar kepada tenaga.

Makan tengahari pula 70% ditukar tenaga, 30% ditukar kepada lemak.

Semua ini adalah MITOS!

Tidak betul ya kawan-kawan.

Semuanya adalah berdasarkan kalori seharian yang uols makan.

Dan ianya juga bergantung terhadap aktiviti fizikal uols.

Uols tahu tak, ketika uols tidur badan akan hasilkan gula yang banyak menerusi pankreas.

So kalau uols makan atau tak gula dalam badan tetap ada.

Kalau metabolik uols ada problem, kandungan gula dalam badan lagilah melambung tinggi.

Sekali lagi, ini tidak dipengaruhi oleh makan malam atau tidak!

Untuk makluman korang lagi, boleh dikatakan kebanyakan pesakit diabetes tidak makan malam.

Diorang makan paling lewat 6 petang.

Tapi keesokan harinya gula tetap tinggi dalam badan (12-20mmol/l).

Sebab apa tinggi gula?

Sebab kalori seharian mereka ambil sangat tinggi.

Berbanding pesakit diabetes yang menjaga kalori seharian, even mereka ni makan pada waktu 10 malam hasil kandungan gula dalam darah pada waktu pagi sangat ter’kontrol’ iaitu sekitar 7-9mmol/l.

Nampak tak?

Kesimpulannya, menerusi kajian dan pemerhatian abang, kegemukan tidak dipengaruhi oleh waktu makan.

Harap u all dapat SHARE perkara ini agar tidak tersalah faham lagi mengenai waktu makan yang sesuai…

 

MAHU BINA OTOT & DAPATKAN 6 PACK?

Dapatkan kombinasi hebat 2 supplement ini, Hydrowhey protein & juga M-sotropin.

 

APAKAH FUNGSI M-SOTROPIN?

Ianya adalah supplement pre workout dan juga muscle booster dalam bentuk tablet kunyah.

Ianya berfungsi merangsang hormon pertumbuhan dan juga testosterone bagi meningkatkan fokus serta tenaga bagi membina otot dengan baik.

Selain itu,ianya juga mencegah penguraian otot selepas workout yang juga dikenali sebagai katabolisme.

 

APAKAH FUNGSI HYDROWHEY PROTEIN?

Ianya adalah protein yang dipecahkan dalam bentuk partikel yang sangat halus bagi mempercepatkan pemulihan otot selepas workout akibat kecederaan mikro.

Selain itu,ianya juga dapat membina sel otot baru kepada sel otot sedia ada yang ‘terkoyak’ bagi mempercepatkan lagi pertumbuhan otot anda.

Pengambilan Hydrowhey protein juga sangat sesuai untuk anda yang sedang dalam proses ‘cutting’ atau ingin mendapatkan otot yang ‘lean’.

Dapatkan Whey protein pada harga RM120 free pos.

M-sotropin pada RM190.

Free pos Free tshirt.

KEJAP!

Kalau anda combo kan dua ni,
Ada dapat diskaun RM10 tau…

FREE SHAKER UNTUK COMBO!
FREE SHAKER UNTUK COMBO!

Eh tapi anda nak Tambah berat badan ye, tapi workout jarang…
Try Mesotropin Platinum Mass Gainer
Tambah 2-5kg berat badan pada harga RM235 SIAP POS.

Apa tunggu lagi! Promo free shaker hanya sehingga 25 June atau bola shaker dah habis ok, Ada 20 unit sahaja.
Salam Ramadhan.

Resepi Sahur : 2 Kandungan Penting Agar Bertahan Lebih Lama

Sahur nak makan apa? Ini adalah contoh hidangan sahur saya yang cepat, berkhasiat dan paling penting, beri impak kenyang yang lebih lama. Terdapat 2 kandungan penting dalam memastikan penghadaman bekalan tenaga yang lebih perlahan yang lebih lama, FIBER and PROTEIN.

Terutamanya bagi makanan berasaskan karbohidrat (seperti roti, nasi, cereal dll) pilih lah sumber yang lebih kompleks seperti oats, nasi perang, roti perang kerana ia hadam dengan lebih lama.

Jadi berikut adalah contoh hidangan sahur saya yang ambil khasiat fiber dan protein dari beberapa kandungan pada masa yang sama:

  • 4x Sudu Besar Instant Quaker Oats
  • Air Panas, Susu biasa atau susu Almond
  • Kacang dalam 2 jari
  • Sedikit chocolate chips
  • 2x Kurma saiz sederhana.

Jumlah kalori dalam 300-400kcal.

Its quick, easy, penuh khasiat, sedap dan beri bekalan tenaga yang lebih lama untuk memudahkan amalan berpuasa anda, insyallah.

Reference : https://kevinzahri.com/rahsia-kenyang-sahur/


#abyad_mesofit
#kalam_abyad

What happens during Ramadan?

Ramadan is a month of fasting.

Muslims must abstain from food, drink, smoking and sex each day, between an early-morning meal (suhur) and a night-time meal (iftar).

While fasting, they have more time to focus their minds and activities on prayer and spiritual reflection, including greater study of the Qur’an.

Reference : birminghammail.co.uk

#abyad_mesofit
#kalam_abyad